Dryneedling

Last van stijve spieren of gewrichten? Dan is dry needling mogelijk het antwoord. Met een speciale techniek worden fijne naalden aangebracht in de spieren. Het resultaat is een snelle en langdurige ontspanning en een directe verlichting van de klachten.

ContactLees meer

Dryneedling is een zeer gerichte behandeling die inwerkt op zogenaamde triggerpoints. Dit zijn drukpijnlijke plekken in de spieren, die naast lokale drukpijn ook uitstralende pijn kunnen veroorzaken.

Door de triggerpoints gericht aan te prikken kunnen we de triggerpoints uitschakelen, met een ontspannen spier als gevolg. Afhankelijk van uw klachten behandelen we een enkele of meerdere spieren. Dry needling kan worden toegepast op vrijwel alle spieren, waaronder in de benen, de armen en de spieren rondom de wervelkolom. 

De behandeling is vrijwel pijnloos. Het inbrengen van de naalden voelt u namelijk amper. Bij het raken van de triggerpoint kan de spier zich kort aanspannen. Dit voelt als een lichte kramp, waarna de spier zich direct zal ontspannen.

Na de behandeling kunnen de spieren wat vermoeid aanvoelen. Dit is echter positief, en komt doordat de langdurige spanning eindelijk is verdwenen.

Dry needling verschilt van acupunctuur in het feit dat deze behandeling direct invloed heeft op de triggerpoints. Acupunctuur daarentegen richt zich meer op het openen van energiebanen. De term ‘dry needling’ is ontstaan doordat er een droge naald wordt gebruikt en er geen vloeistof aan te pas komt.